Més de 80 alumnes han començat avui la sisena edició del Curs de formació bàsica per a bombers d’empresa, organitzat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i en col·laboració amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona, amb l’objectiu de capacitar-los per ser equip d’intervenció en els sinistres que hi pugui haver i augmentar d’aquesta manera la coordinació i el treball entre els equips d’emergències i les empreses. L’edició d’enguany s’ha organitzat en quatre grups, dos que reben la formació a Reus i Tarragona i dos que es formen a la seu de l’ISPC, a Mollet del Vallès.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc a les instal·lacions del 112, a Reus, i hi han estat presents el cap de la Regió d’Emergències de Tarragona de Bombers de la Generalitat, Agustí Gatell, la cap de Secció de Suport de Formació de Bombers de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, de l’ISPC, Eva Lloret, el President de la Comissió de Seguretat de l’AEQT, Marc Fargas i la Directora general de l’AEQT, Teresa Pallarès.

L’objectiu del curs és capacitar als bombers d’empresa per realitzar les tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvament en situacions d’emergència amb la finalitat de protegir als treballadors i reduir les conseqüències del sinistre a les empreses. Aquesta és la sisena edició que es realitza en modalitat semipresencial, la qual facilita l’assistència del personal de les diferents organitzacions, ja que molts d’ells realitzen el seu treball a torns; el programa s’estructura, per tant, en una part a distància, per mitjà de l’entorn propi d’aprenentatge electrònic de l’Institut, l’ISPC en xarxa, i una altra part presencial, com ara les pràctiques i els exàmens.

L’èxit del Curs de formació bàsica per a bombers d’empresa, en el què aquí a  Tarragona s’han inscrit més d’una quarantena d’alumnes de diferents empreses associades a l’AEQT; és una mostra de l’esforç amb què s’ha treballat en el disseny del curs per adaptar la formació no només a la normativa sinó a les necessitats de les empreses.

Al llarg de 200 hores l’alumnat adquirirà coneixements del territori, de les edificacions i de les instal·lacions, atenció sanitària, protecció i seguretat personal, extinció d’incendis, salvaments i rescats, o actuació en accidents amb risc químic, entre d’altres.

L’ISPC, com a centre de creació i transferència del coneixement del sistema de seguretat pública de Catalunya té, entre les seves finalitats, formar els col·lectius de seguretat i de la gestió de riscos i emergències que formen part del sistema de seguretat pública de Catalunya i promocionar l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat.
Compartir

Follow us

Get the newsletter